За хигиена и облекчаване на запушения нос

Алергичен ринит

Сенната хрема може да провали дори най-красивия пролетен ден. Полени и други алергени във въздуха прилепват към лигавицата на носа и предизвикват дразненето ѝ.

Сенна хрема през цялата година

Алергените причиняват възпаление на лигавицата – това състояние се нарича алергичен ринит, назална алергия или сенна хрема. Алергичният ринит обикновено е хроничен, като симптомите на алергия се проявяват през определени моменти в годината (сезонен) или независимо от сезона (целогодишен).

Най-често срещаният симптом е отделянето на големи количества секрет, придружено от хрема или запушен нос. Третирането на алергичния ринит изисква избягване на алергените, които го причиняват. Макар това да е трудно, при някои причинители може да успеете да ограничите излагането си на тяхното влияние. Например, ако причинител са полените, стойте на закрито, когато нивата на полените са високи.

В много случаи промиването на носа със спрей като QUIXX® soft помага за разреждане на секрета и намаляване на алергичните симптоми. Ако това не помогне, се консултирайте с Вашия лекар за други начини на облекчение.

Препоръки за продуктите


QUIXX® soft спрей за нос

QUIXX® soft спрей за нос е лесен и удобен за употреба.
QUIXX® soft спрей за нос нежно почиства носните канали и
овлажнява лигавицата на носа.

Научете повече