QUIXX® Здравен съветник

Как да предпазите Вашето бебе през сезона на настинките и грипа?

Вашето бебе трябва да бъде предпазено от вирусите на настинките и грипа. Всички вируси на настинките и грипа се пренасят по въздушно-капков път, например при кихане, кашляне или физически контакт. За да предпазите Вашето бебе възможно най-ефективно, следвайте следните съвети:

Бактериите и вирусите по ръцете могат лесно да се пренесат върху лигавицата на устата, носа и очите. Редовното миене на ръцете със сапун и топла вода е задължително, особено преди приготвянето на храна.

Чрез ръцете вирусите и бактериите често се озовават върху дръжките на вратите, крановете на мивките и ключовете на осветлението. През сезона на грипа тези повърхности трябва да бъдат почиствани редовно с дезинфектант.

Винаги дръжте кърпичка пред лицето си, когато кихате или кашляте. Хвърляйте употребяваните кърпички незабавно в боклука и мийте ръцете си след всяко издухване на носа. 

През студения сезон домът може да е най-защитеното от вируси място за Вашето бебе. А ако излизате навън, стойте настрана от хора, които кихат и кашлят. При възможност избягвайте големите групи хора.

Проветряването три-четири пъти на ден в продължение на десет минути създава по-добър климат на закрито. Влажността предотвратява изсъхването на лигавицата в устата и носа и ги прави по-устойчиви. 

Най-добре е през първите месеци бебето да е на кърма. Кърмата съдържа ензими срещу вредните бактерии (лизозими) и антитела, които могат да предпазят бебето от бактерии и вируси.

Ако все пак се случи бебето Ви да настине: Ежедневната грижа с QUIXX® baby капки за нос подпомага лечението на ринита и подобрява комфорта на Вашето бебе.