Често задавани въпроси

Често задавани въпроси за употребата на овлажняващи спрейове за нос

Този раздел въпроси и отговори дава разнообразни примери за употребата на различните продукти QUIXX® спрей за нос.

Общи въпроси

Дишането е основен жизненоважен процес, който се извършва предимно през носа. В зависимост от нивото на активност за 24 часа носът ни филтрира, овлажнява и затопля между 10 000 и 170 000 литра въздух, преди те да стигнат до белите дробове.

При настинка, грип, ринит, синузит, риносинузит и алергии лигавицата на носа се възпалява, отича и произвежда голямо количество секрет. Носът се запушва – възможно е влошаване на дишането, обонянието, съня и качеството на живот. Започваме да дишаме през устата, а въздухът не се филтрира, овлажнява и затопля, преди да навлезе в белите дробове. Различни вируси, бактерии и замърсители успяват да преминат и могат да причинят допълнителни инфекции и вреди.

QUIXX® се произвежда от вода от залива Канкал (Франция), в близост до Сен Мало. Това е защитена морска зона, която се намира на 20 км от брега и постоянно и стриктно се контролира от френския институт за морски изследвания (IFREMER).

Високите приливи там създават силни течения, които обновяват кислорода и възстановяват съдържанието на минерали и микроелементи.

Не, QUIXX® не съдържа консерванти.

Не, продуктите QUIXX® за грижа за носа с морска вода не причиняват привикване.

QUIXX® спрей за нос

QUIXX® е спрей за нос с вода от Атлантическия океан и с по-висока концентрация на сол в сравнение с тази в клетките на лигавицата на носа. QUIXX® облекчава запушения нос по напълно естествен начин.

QUIXX® ефективно намалява отока на назалната лигавица, облекчава запушването на носа и синусите и подобрява дишането при настинки, грип, ринит, синузит и алергии.

QUIXX® съдържа ценни микроелементи и минерали.

Да, продуктите за грижа за носа QUIXX® могат да се използват дългосрочно.

Не, с изключение на леко парене в носа, което може да усетите в началото на приложението.

Да, QUIXX® има само локално действие и показва отлична поносимост. Освен това QUIXX® съдържа 100% естествени съставки и не съдържа консерванти.

Да, QUIXX® спрей за нос и QUIXX® soft спрей за нос могат да се прилагат при бебета над 6 месеца.

QUIXX® soft

QUIXX® soft спрей за нос почиства носните канали. Поддържането на хигиената на носа е особено важно в сезона на вирусните инфекции през зимата.

QUIXX® soft спрей за нос овлажнява лигавицата на носа, което го прави изключително подходящ за употреба в помещения със сух въздух в резултат на на централно отопление или климатик.

Да, QUIXX® soft спрей за нос може да се използва дългосрочно.

Да, QUIXX® soft спрей за нос има само локално действие и показва отлична поносимост. Освен това QUIXX® soft спрей за нос съдържа 100% натурални съставки и не съдържа консерванти.

Да, QUIXX® soft спрей за нос може да се прилага при бебета над 6 месеца.

Не, досега не са известни нежелани реакции.

QUIXX® extra спрей за нос

Както при QUIXX®, е възможно да усетите леко парене в началото на употребата поради по-високото съдържание на сол. Евкалиптовото масло може да предизвика алергични реакции (включително задух) при чувствителни пациенти.

QUIXX® baby капки за нос

Настинката и грипът са чести причини за запушване на носа, но климатиците и сухият въздух също могат да доведат до проблеми. Поради все още неразвитата си имунна система, бебетата са по-податливи на усложнения като ушни инфекции или синузит, които могат да се развият едновременно с ринита.

QUIXX® baby капки за нос са специално разработени за бебета от първия ден на живота, но естественият разтвор, съдържащ морска вода, може да се използва и от малки и по-големи деца и възрастни, включително от бременни и кърмещи жени.

Не се съобщават нежелани реакции. QUIXX® baby капки за нос са много нежни към нослетата на бебетата и малките деца. 

Да, QUIXX® baby капки за нос са подходящи за дългосрочна употреба. Няма риск от повторно запушване или привикване.

Не, QUIXX® baby капки за нос не съдържат консерванти. Със своя антибактериален филтър бутилката с капкомер на QUIXX® baby капки за нос е специално разработена за медицински изделия без консерванти.

Да, QUIXX® baby капки за нос може да се използват едновременно с лекарства. Няма взаимодействия.

Можете да закупите QUIXX® baby капки за нос от аптеката без рецепта.